Φωτιά σε πλοίο κοντά στην Ηγουμενίτσα – Οι 290 επιβάτες και πλήρωμα εγκατέλειψαν το σκάφος (βίντεο)

Πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στο επιβατηγό οχηματαγωγό Euroferry Olympia, , που εκτελούσε δρομολόγιο από την Ηγουμενίτσα προς το Μπρίντεζι, σε θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της νήσου Ερεικούσας, βόρεια της Κυριακής.

Οι 237 επιβάτες και το 51μελές πλήρωμα μπήκαν σε σωσίβιες λέμβους, αφού ο πλοίαρχος τους κάλεσε να εγκαταλείψουν το πλοίο.

Η διαδικασία περισυλλογής των επιβαινόντων βρίσκεται σε εξέλιξη. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι τώρα 242 άτομα έχουν αποβιβαστεί σε σκάφη του λιμενικού και της ιταλικής ακτοφυλακής.
Όλοι θα μεταφερθούν στην Κέρκυρα, όπου κατευθύνεται ήδη ένας επιβάτης με αναπνευστικά προβλήματα.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν παραπλέοντα πλοία. Στο σημείο σπεύδουν η φρεγάτα «Ύδρα», πυροσβεστικά σκάφη και τρία ελικόπτερα. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, από το λιμάνι Ηγουμενίτσας μεταβαίνουν με ιδιωτικό ρυμουλκό 7 πυροσβέστες, ισάριθμοι από το λιμάνι Κέρκυρας και 11 από το λιμάνι της Πάτρας.

«Το ευχάριστο είναι ότι πνέουν άνεμοι 4 μποφόρ και οι συνθήκες στην περιοχή είναι καλές» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 για τη φωτιά στο πλοίο ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Κώστας Κατσαφάδος.

«Στην περιοχή βρίσκεται σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής, σκάφη του Λιμενικού Σώματος, πηγαίνει μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ από αέρος στην περιοχή βρίσκονται δύο ελικόπτερα του Λιμενικού Σώματος», επισήμανε ο κ. Κατσαφάδος.

«Υπάρχει άμεση εγρήγορση, ώστε με πολλά μέσα να μπορέσουμε να βοηθήσουμε και να περισυλλέξουμε τους ανθρώπους» τόνισε ο υφυπουργός Ναυτιλίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί